Ελληνική ποικιλία που προήλθε από τη διασταύρωση διαλογών μιας ξένης και μιας εντόπιας ποικιλίας, με τη μέθοδο της επιλογής μαζικού πληθυσμού (Bulk population).

Είναι πρώιμη ποικιλία, πολύ παραγωγική και πολύ καλά προσαρμοσμένη στα ελληνικά περιβάλλοντα. Παράγει μεγάλες αποδόσεις σανού, κατάλληλου κυρίως για μεγάλα ζώα και καρπού πλούσιου σε πρωτεϊνη. Συνιστώμενη ποσότητα σπόρου σποράς : 18-20 Kgr/στρέμμα, για παραγωγή σανού και 16-18 Kgr/στρέμμα, για παραγωγή καρπού. Αποστάσεις μεταξύ των γραμμών σποράς : 18-20 εκ.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Για την καλλιέργεια

Αγρονομικά χαρακτηριστικά

Προσαρμόζεται στα μεσογειακά περιβάλλοντα όπου υπάρχουν δροσερές συνθήκες και είναι κατάλληλο για παραγωγή σανού, σποροπαραγωγή και ενσίρωση.

Σπορά

  • Από τέλη Οκτωβρίου έως μέσα Νοεμβρίου. Σε περιοχές με παγετό η σπορά γίνεται από αρχές Φεβρουαρίου έως τον Μάρτιο.

Αντοχή στις Ασθένειες

  • Pseudomonas siringae: Πολύ καλή
  • Ιοί: Καλή για μωσαικό.
  • Erysiphae pisi: Μεσαία

Έχετε ακόμα ερωτήσεις;

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επικοινωνία